Siste nytt
Fakta om grunnskolen 2024–2025
Publiseringen av tall for dette skoleåret består av tre deler: fakta om grunnskolen, skolenedleggelser og forberedende opplæring for voksne.
Råd for god digital praksis og skjermbruk i skolen
Gjennomtenkt bruk av digitale enheter, verktøy og ressurser bidrar positivt til elevenes læring, utvikling og trivsel. Her følger åtte råd om hvordan det kan gjøres.
Analyse av Lærer- og Foreldreundersøkelsen skoleåret 2023–2024
Foreldre er jevnt over fornøyd med skolen til barna sine, og lærere uttrykker at de er fornøyde med elevenes læringsmiljø. Dette viser analyser av Foreldreundersøkelsen og Lærerundersøkelsen i skolen.
Dekning av utgifter til individuell tilrettelegging i private skoler
I denne tolkningsuttalelsen presiserer Kunnskapsdepartementet hvordan privatskoleloven § 3-6, om dekning av utgifter til individuell tilrettelegging, skal forstås.
Høring – nytt lærefag i glassforedling
Vi sender på høring forslag om å opprette glassforedling som et nytt fag i videregående opplæring. Frist for å svare er 5. februar 2025.
Kartleggingsverktøy i grunnleggende norsk
Kartleggingsverktøyet i grunnleggende norsk er et gratis verktøy som kan støtte lærere i å finne ut hva slags norskopplæring minoritetsspråklige elever trenger.
Karakterene i skolen skal være rettferdige
I løpet av de siste 15 årene har elevene i videregående opplæring fått stadig bedre karakterer. Det finnes ikke belegg for å si at dagens ungdommer er smartere nå enn de var for 15 år siden. Så hva kan forklaringen være?
Svak nedgang i matte og naturfag og mange elever på lavt nivå
Norske elever på 5. trinn har hatt en liten nedgang i resultater i matematikk og naturfag, mens elevene på 9. trinn ligger stabilt, viser TIMSS-undersøkelsen. – Vi kan ikke slå oss til ro med at 43 prosent av niendeklassingene ligger på laveste nivå i naturfag, sier Morten Rosenkvist.
Svak nedgang i norske 5. klassingers matematikk- og naturfagsprestasjoner
Norge deltar i TIMSS-undersøkelsen for sjuende gang. Resultatene viser en tilbakegang i elevenes prestasjoner i matematikk og naturfag på barnetrinnet, og en stabil utvikling på ungdomstrinnet.
Utprøving av langtidsoppgaven
Våren 2025 prøver vi ut langtidsoppgaven for andre gang på videregående skole. På sikt kan en langtidsoppgave bli et alternativ eller supplement til dagens eksamensformer i videregående opplæring.