Undersøkelsene Årlig rapportering og Lærebedriftsundersøkelsen er koblet sammen og blir sendt ut samlet. Etter at en ansvarlig ved lærebedriften har svart på spørsmålene i Årlig rapportering, får personen mulighet til å svare på spørsmålene i Lærebedriftsundersøkelsen.
Utsendelse av Årlig rapportering og Lærebedriftsundersøkelsen
For å sikre at alle mottar Årlig rapportering og Lærebedriftsundersøkelsen må:
- Fylkeskommunen sende ut undersøkelsen Årlig rapportering til alle opplæringskontorer og frittstående lærebedrifter. Opplæringskontorene vil kun motta Årlig rapportering, mens de frittstående lærebedriftene vil motta både Årlig rapportering og Lærebedriftsundersøkelsen i samme lenke.
- Opplæringskontorene sender ut undersøkelsen Årlig rapportering til sine medlemsbedrifter. Medlemsbedriftene vil motta både Årlig rapportering og Lærebedriftsundersøkelsen i samme lenke.
Merk! Det er ikke behov for å sende ut Lærebedriftsundersøkelsen separat, dersom fylkeskommunen og opplæringskontorene sender ut Årlig rapportering som beskrevet over.
Oppfølging og purring
Både fylkeskommuner og opplæringskontorer kan følge med på status for utsendelse og minne bedriftene på svarfristen på Årlig rapportering og Lærebedriftsundersøkelsen via e-post og SMS. Dette kan gjøres i bestillings- og rapportportalen.
Noen fylkeskommuner har erfaring med at flere påminnelser øker svarprosenten. En tommelfingerregel er at det ikke bør sendes mer enn 3 purringer til en og samme mottaker, og at det bør gå ca. 1 uke mellom hver påminnelse/purring.
Oppfølging og purring av Årlig rapportering
- Fylkeskommunen kan sende purring på undersøkelsen Årlig rapportering til opplæringskontorer. Det er kun opplæringskontorer som ikke har svart på Årlig rapportering som vil motta purringen.
- Fylkeskommunen kan sende purring på undersøkelsen Årlig rapportering til frittstående lærebedrifter. Det er kun lærebedrifter som ikke har svart på Årlig rapportering som vil motta purringen. Merk! når bedriftene svarer på Årlig rapportering vil de bli videresendt til Lærebedriftsundersøkelsen.
- Opplæringskontorene kan sende purring på undersøkelsen Årlig rapportering til sine medlemsbedrifter. Det er kun medlemsbedrifter som ikke har svart på Årlig rapportering som vil motta purringen. Merk! når bedriftene svarer på Årlig rapportering vil de bli videresendt til Lærebedriftsundersøkelsen.
Oppfølging og purring av Lærebedriftsundersøkelsen
Det er flere måter å purre på manglende svar på Lærebedriftsundersøkelsen. Alle frittstående lærebedrifter og medlemsbedrifter som mottar purring på Årlig rapportering, vil bli videresendt til Lærebedriftsundersøkelsen dersom de svarer på Årlig rapportering.
Etter 15. november kan Lærebedriftsundersøkelsen sendes separat fra Årlig rapportering.
- Fylkeskommunen kan sende purring på Lærebedriftsundersøkelsen til frittstående lærebedrifter og medlemsbedrifter.
- Opplæringskontoret kan sende purring til sine medlemsbedrifter.
Alle bedrifter som ikke har svart på Lærebedriftsundersøkelsen vil motta purringen uavhengig av om de har mottatt purring på Årlig rapportering. Mottakere som verken har svart på Årlig rapportering eller Lærebedriftsundersøkelsen vil kunne motta dobbelt opp med purringer dersom det sendes ut purring på Årlig rapportering samtidig som det sendes ut purring på Lærebedriftsundersøkelsen.
SMS-utsendelser
Årlig rapportering og Lærebedriftsundersøkelsen kan sendes ut på e-post og SMS. Det er kvoter på utsendelser av SMS. I 2020 er det også mulig for opplæringskontorene å sende ut og purre Årlig rapportering og Lærebedriftsundersøkelsen på SMS.
- Fylkeskommunene har 5 SMS- utsendelser for utsendelse av Årlig rapportering
- Opplæringskontorene har 5 SMS-utsendelser for utsendelse av Årlig rapportering
- I tillegg er det lagt til rette for å at fylkeskommunen kan sende ut 3 SMS for separat purring av Lærebedriftsundersøkelsen.
Merk! En SMS-utsendelse telles som 1 uavhengig av hvor mange den sendes ut til. Vi anbefaler derfor å inkludere flest mulige mottakere hver gang det sendes ut SMS-invitasjon og SMS-purringer.