Kompetansemål og vurderingVg2 kokk- og servitørfag (KOS02‑01)

Sammenhenger

Forklaring

Kompetansemål etter bransje og arbeidsliv

  • følge gjeldende lover og forskrifter for bransjen og
    gjøre rede for
    tilsynsmyndighetenes rolle
  • gjøre greie for risikofaktorer i eget arbeidsmiljø, forebygge skader, og
    reflektere
    over forutsetninger for et godt arbeidsmiljø
  • utføre grunnleggende førstehjelp
  • drøfte
    etiske, praktiske og økonomiske problemstillinger knyttet til produksjon, servering og salg av mat og drikke
  • gjøre bærekraftige og etiske valg ved innkjøp, produksjon og avfallshåndtering og
    reflektere
    over hvordan overskuddsvarer kan utnyttes
  • registrere og beregne kostnader ved svinn, foreslå tiltak for å begrense svinn og
    drøfte
    hvilke konsekvenser svinnet har for virksomhetens økonomi
  • vurdere
    sammenhengen mellom råvarevalg, produksjonsmetode, lagring, omsetning og bærekraftig produksjon
  • planlegge
    og
    gjennomføre
    markedsførings- og salgstiltak og
    reflektere
    over hvordan det påvirker forbruksmønstre
  • drøfte
    hvilke krav og forventninger som stilles til et likeverdig og inkluderende yrkesfellesskap, og
    gjøre rede for
    hvilke plikter og rettigheter arbeidsgiver og arbeidstaker har i arbeidslivet
  • utforske
    nye og ukjente råvarer og
    reflektere
    over endringer i forbruksmønster

Underveisvurdering

Standpunktvurdering