Kompetansemål og vurderingMat og helse (MHE01‑02)

Samanhengar

Forklaring

Kompetansemål etter 7. trinn

  • bruke
    reiskap, grunnleggjande teknikkar og matlagingsmetodar til å lage trygg og berekraftig mat som gir grunnlag for god helse
  • bruke
    sansane til å
    utforske
    og
    vurdere
    matens smak og tekstur og til å
    utforske
    anretning av mat
  • kjenne att og greie ut om grunnsmakar i matvarer og fortelje om og diskutere korleis smak kan påverke matpreferansar og matval
  • bruke
    oppskrifter i matlaging og rekne ut og
    vurdere
    mengda i porsjonane både med og utan bruk av digitale ressursar
  • vise samanhengar mellom matvaregrupper og næringsstoff som er viktige for god helse
  • bruke
    matmerking og kostmodellar til å setje saman eit sunt, variert og berekraftig kosthald og
    reflektere
    rundt vala sine
  • bruke
    digitale ressursar til å
    samanlikne
    og
    drøfte
    produktinformasjon og reklame i ulike medium
  • utnytte matvarer og restar frå matlaging og
    reflektere
    over eige matforbruk
  • utforske
    og
    presentere
    tradisjonelle norske og samiske metodar for å konservere mat på og kunne fortelje om råvarene som blir konserverte
  • lage måltid frå ulike kulturar og fortelje om og
    utforske
    korleis sosialt fellesskap og samhandling kan vere med på å styrkje god helse

Undervegsvurdering