Meld mobbing!

I tillegg til å fortelle om at du ikke har det bra til skolen, kan det være godt å snakke med en venn eller noen andre du stoler på. Det finnes mange du kan stille spørsmål til, chatte eller snakke med, uten at du trenger å si hvem du er. Her har vi samlet en liste med forslag.

2. Ønsker du å snakke med noen først?

Ung.no – spør om alt du lurer på 

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på, for eksempel om mobbing, plaging, venner, ensomhet eller andre ting. Du kan sende inn spørsmål, eller lese andres spørsmål og svar. Ingen trenger ikke å få vite hvem du er. 

Gå til ung.no

Kors på halsen – snakk eller chatt med en voksen

Kors på halsen er et sted du under 18 år kan ringe til, sende e-post eller chatte med og ta opp det som er viktig for deg. Da får du snakke med en voksen du kan stole på, og som ikke kan se hvem du er. Du kan fortelle om alt, både de gode tingene og det du synes er vondt og vanskelig, for eksempel mobbing og plaging.

Gå til Kors på halsen

Snakkommobbing.no 

Snakkommobbing.no er en side der du kan chatte med voksne om mobbing og få svar på spørsmål du lurer på. Ingen kan se hvem du er. 

Gå til snakkommobbing.no 

Ungdomstelefonen – spør om seksualitet

Du kan ringe Ungdomstelefonen hvis du trenger noen å snakke med om seksualitet, kjønn, identitet og forelskelse. Du trenger ikke å fortelle hvem du er.

Gå til Ungdomstelefonen

Barneombudet – spør om barn og unges rettigheter

Barneombudet er både et kontor og en person. Barneombudet kan svare deg på spørsmål om rettigheter og gi deg råd og tips. Du kan for eksempel bruke spørretjenesten "Spør Barneombudet". Der får ingen vite hvem som stiller spørsmål. Du kan også lese svar på spørsmål andre har stilt.

Gå til Spør Barneombudet

Slettmeg.no – hjelper deg å slette ting på nettet

Hvis du blir mobbet eller plaget i sosiale medier eller andre steder på nett, kan det være vanskelig å få slettet informasjonen. Slettmeg.no gir gode tips og kan hjelpe deg.

Gå til slettmeg.no

Politiet

Du kan ta kontakt med politiet om du blir mobbet på nett eller andre steder. Du kan tipse politiet om det som skjer med deg eller noen du kjenner. Du kan også anmelde saken.

Gå til politi.no

Mobbeombud

I stadig flere fylker finnes det et mobbeombud som kan hjelpe både deg og foreldrene dine om du eller noen du kjenner opplever mobbing. Ta kontakt med ditt fylke for å få snakke med mobbeombudet.

Elev- og lærlingombud

 Elev- og læringombudene gir elever og lærlinger som er i videregående opplæring svar på spørsmål og hjelper til i vanskelige situasjoner. Det er et ombud i nesten alle fylker.

Gå til elevombudene.no

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!