Slik søker du videreutdanning

 

Viktige datoer i 2018

  • 1. februar: Søknadsskjema og oversikt over tilbud i Udirs studiekatalog blir tilgjengelig
  • 1. mars: Søknadsfrist
  • 15. mars: Frist for skoleeiere for å godkjenne og prioritere, eller avslå søknader om videreutdanning
  • 30. april: Frist for Udir for å behandle søknader som er godkjent av skoleeier
  • 31. mai: Frist for universitetene og høgskolene til å foreta formelt opptak på tilbud i Udirs studiekatalog
  • 1. september: Frist for skoleeierne til å bekrefte deltakelse i søknadssystemet

Slik søker du

Først bør du snakke med din rektor om hvilken kompetanse du og din arbeidsplass har behov for.

Sjekk om arbeidsgiveren din har noe informasjon om Kompetanse for kvalitet som gjelder for din skole eller kommune, og om det er opprettet noen regionale tilbud for kommunen din.

Finn et studietilbud du ønsker å søke på, og registrer søknaden i søknadssystemet på Udir sine nettsider. Du kan enten søke på et studietilbud fra Udir sin studiekatalog, eller et annet videreutdanningstilbud som et universitet eller høgskole tilbyr. Dersom du ønsker å søke på sistnevnte, må du i tillegg til å registrere søknad på Udir.no, selv søke om studieplass direkte til den aktuelle høgskolen eller universitetet etter fristene som gjelder for studiet.

Du må logge deg på søknadssystemet gjennom ID-porten eller Feide for å registrere en søknad. Du kan selv redigere opplysningene i søknaden din fram til 1. mars.

Dersom du har problemer med innlogging eller andre spørsmål må du ta kontakt med brukerstøtte for ID-porten eller Feide. Når søknaden er sendt skal du motta en kvittering på e-post. Kontroller at informasjonen på kvitteringen stemmer.

Plakat - slik søker du

Vi har laget en plakat om søknadsprosessen som dere kan printe ut og henge opp dersom dere ønsker.

Last ned plakat (pdf) 

Etter at søknaden er sendt

Innen 15. mars skal skoleeier godkjenne eller avslå søknader, og prioritere mellom godkjente søknader. Når skoleeier har behandlet søknaden din, skal du motta en e-post hvor det står om skoleeieren har godkjent eller avslått søknaden din, samt hvilken finansieringsordning skoleeier har godkjent søknaden din for. Søknader som er godkjent av skoleeier vil deretter bli sendt til Utdanningsdirektoratet og behandlet der.

Innen 30. april vil skoleeier få svar fra Utdanningsdirektoratet på søknaden. Skoleeier skal videreformidle svaret til deg som har en søknad som er godkjent av skoleeier.

Søkere som har søkt på tilbud fra Udir sin studiekatalog, og som er godkjent av skoleeiere og innvilget av Utdanningsdirektoratet, blir kontaktet av universitetene og høgskolene. De vil hente inn nødvendig dokumentasjon fra søkerne, vurdere og gjennomføre det endelige opptaket.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!