Vg3 akvakulturfaget (AKV03‑02)
Kompetansemål og vurdering

Eksempler på sammenhenger

Forklaring

Kompetansemål

  • planlegge
    ,
    gjennomføre
    ,
    vurdere
    og
    dokumentere
    arbeid i akvakulturanlegg i henhold til gjeldende regelverk og kvalitetssystemer
  • reflektere
    over hvordan driften av et akvakulturanlegg påvirker fiskevelferd og miljø, og hvordan driften kan bidra til verdiskapning
  • rengjøre og desinfisere produksjonsutstyr i henhold til prosedyrer og regelverk
  • håndtere døde akvakulturorganismer etter gjeldende regelverk
  • røkte akvakulturorganismer i tråd med prinsipper for dyrevelferd
  • vurdere
    helse- og velferdstilstanden til ulike akvakulturarter og iverksette nødvendige tiltak
  • registrere, overvåke og
    tolke
    vannmiljøparametre og iverksette nødvendige tiltak
  • ta prøver av akvakulturorganismer og fôr for videre analyse
  • vurdere
    fôringsstrategier og fôrmengde og tildele fôr til akvakulturorganismer
  • kontrollere vekst og utviklingsstadier og sortere og klassifisere akvakulturorganismer etter krav i bedrift og i marked
  • bruke
    løfte- og lasteutstyr i akvakulturanlegg og på fartøy etter gjeldende regelverk
  • bruke
    framkomstmidler og redskaper etter gjeldende regelverk og foreta daglig ettersyn og vedlikehold etter gjeldende prosedyrer og rutiner
  • utføre arbeidsoppgaver i forbindelse med transport, mottak og levering av akvakulturorganismer
  • vurdere
    og
    anvende
    produksjonsplan for en akvakulturvirksomhet
  • vurdere
    risiko og ivareta egen og andres helse og sikkerhet under ulike forhold
  • vurdere
    og
    gjennomføre
    brannforebyggende tiltak og
    bruke
    brannslokkingsutstyr på arbeidsplassen
  • anvende
    beredskapsplaner og varslingsrutiner i henhold til bedriftens organisering
  • vurdere
    hvordan eget arbeid og andre innsatsfaktorer påvirker bedriftens resultat
  • drøfte
    hvilke krav og forventninger som stilles til et likeverdig og inkluderende yrkesfellesskap, og
    reflektere
    over arbeidsgiver og arbeidstakers plikter og rettigheter i virksomheten

Underveisvurdering