Etter 7. årstrinn
Mat og livsstil
Mål for opplæringen er at eleven skal kunne- lage trygg og ernæringsmessig god mat og forklare den plassen de ulike matvaregruppene har i kostholdet
- forklare hvordan maten virker som energikilde og byggemateriale for kroppen
- samtale om anbefalingene for et sunt kosthold fra helsemyndighetene og gi eksempler på sammenheng mellom kosthold, helse og livsstil
- finne oppskrifter i ulike kilder også muntlige
- følge oppskrifter
- diskutere hva mattrygghet og trygg mat innebærer
- bruke regning for å øke eller redusere mengden i oppskriftene, prøve dem ut og vurdere resultatet
Mat og forbruk
Mål for opplæringen er at eleven skal kunne- diskutere produktinformasjon og reklame for ulike varer
- vurdere, velge og handle miljøbevisst
- høste og oppbevare bær, urter og andre vekster og vurdere fordeler ved å dyrke selv eller hente mat fra naturen
- utvikle, lage og presentere et produkt
Mat og kultur
Mål for opplæringen er at eleven skal kunne- lage mat fra samisk, norsk og nordisk kultur
- bearbeide og bruke fisk og vekster fra naturen i matlagingen
- fortelle om lokale og tradisjonelle måter å utnytte og oppbevare matressurser fra naturen
- lage mat fra ulike kulturer og sammenligne mat- og måltidsskikker
- lage mat på bål og beskrive matlagings- og måltidskikker i lavvu
Side 7 Av 9