Læreplan i mat og helse (MHE1-01)

Etter 7. årssteget

Mat og livsstil

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne
  • lage trygg og ernæringsmessig god mat, og forklare kva plass dei ulike matvaregruppene har i kosthaldet
  • forklare korleis maten verkar som energikjelde og byggjemateriale for kroppen
  • samtale om tilrådingane for eit sunt kosthald frå helsestyresmaktene, og gi døme på samanhengen mellom kosthald, helse og livsstil
  • finne oppskrifter i ulike kjelder
  • bruke rekning for å auke eller redusere mengda i oppskrifter, prøve dei ut og vurdere resultatet
  • følgje oppskrifter
  • diskutere kva mattryggleik og trygg mat inneber

Mat og forbruk

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne
  • diskutere produktinformasjon og reklame for ulike matvarer
  • vurdere, velje og handle miljøbevisst
  • utvikle, lage og presentere eit produkt
  • samtale om industriprodusert mat og mat produsert i storhushald

Mat og kultur

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne
  • lage mat frå ulike kulturar
  • vurdere kva god måltidsskikk inneber
  • lage samisk mat og gjere greie for nokre trekk ved samisk matkultur
  • lage mat i naturen og bruke naturen som ressurs

Side 7 Av 9

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!