Læreplan i fjernstyrte undervannsoperasjoner Vg3 / opplæring i bedrift (FUO3-01)

Utgått


Det gis ikke lenger opplæring etter læreplanen, men det kan være mulig å ta eksamen som privatist. Se informasjon om siste eksamen på fagkodene som er knyttet til læreplanen.

Mer om gyldighet og innføring av ny læreplan

Grunnleggende ferdigheter

Grunnleggende ferdigheter er integrert i kompetansemålene der de bidrar til utvikling av og er en del av fagkompetansen. I fjernstyrte undervannsoperasjoner forstås grunnleggende ferdigheter slik:

Å kunne uttrykke seg muntlig i fjernstyrte undervannsoperasjoner innebærer å diskutere sikkerhet, faglige løsninger og planlegging med kunder, kollegaer og fagfolk fra andre fagområder. Det er viktig å utvikle et språk som er presist, og som kommuniserer godt, slik at misforståelser og farlige situasjoner unngås.

Å kunne uttrykke seg skriftlig i fjernstyrte undervannsoperasjoner innebærer å planlegge, dokumentere og loggføre operasjoner, vedlikehold, avvik og sikker jobbanalyse. Det innbærer også å kommunisere med supportpersonell, kollegaer, overordnede, kunder og leverandører.

Å kunne lese i fjernstyrte undervannsoperasjoner innebærer å lese ulike fagspesifikke tekster som sikrer at arbeidet til enhver tid utføres i tråd med gjeldende regelverk, direktiver og kundens kravspesifikasjon. Slike tekster kan blant annet være håndbøker, utstyrsmanualer, montasjeveiledninger, forskrifter, standarder arbeidsbeskrivelser, datablader og HMS-prosedyrer.

Å kunne regne i fjernstyrte undervannsoperasjoner innebærer å planlegge, vurdere måleresultater og forstå sammenhengene i elektriske, hydrauliske og pneumatiske kretser.

Å kunne bruke digitale verktøy i fjernstyrte undervannsoperasjoner innebærer informasjonssøk, loggføring, datainnsamling og kommunikasjon i tillegg til innhenting av underlag for feilretting. Digitale verktøy brukes også til kontrollsystemer, konfigurering og feilsøking.

Side 4 Av 7

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!