Naturfag (NAT01‑04)
Kompetansemål og vurdering

Eksempler på sammenhenger

Forklaring

Kompetansemål etter vg1 restaurant- og matfag

  • utforske
    en selvvalgt problemstilling knyttet til eget utdanningsprogram,
    presentere
    funn og argumentere for valg av metoder
  • risikovurdere egne forsøk og håndtere avfallet fra disse på en forsvarlig måte
  • utforske
    og
    presentere
    teknologi knyttet til eget utdanningsprogram og
    vurdere
    den i et bærekraftsperspektiv
  • drøfte
    aktuelle helse- og livsstilspørsmål og
    vurdere
    pålitelighet i informasjon fra ulike kilder
  • gjøre rede for
    funksjonene til noen næringsstoffer og diskutere hvorfor et variert kosthold er viktig i et helse- og bærekraftsperspektiv
  • utforske
    egenskaper og reaksjoner til noen stoffer og stoffblandinger som er relevante for eget utdanningsprogram
  • gjøre rede for
    mattrygghet og betydningen av mikroorganismer i matproduksjon, for driftshygiene og ved håndtering av mat

Underveisvurdering

Standpunktvurdering