Læreplanen er utgått!

Programområde for kokk- og servitørfag - Læreplan i felles programfag Vg2 (RFG2-01)

Servering, bransje og miljø

Servering, bransje og miljø

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne
  • klargjøre lokaler og foreta oppdekking og servering
  • forberede måltider som bidrar til helse, velvære og sosialt samkvem
  • drøfte hva god service, bruker- og gjestebehandling er, og vise dette i praksis
  • presentere, anbefale og servere mat, alkoholfrie og alkoholholdige drikkevarer
  • bruke egnede maskiner og egnet utstyr i serveringsarbeidet
  • tilberede varme og kalde retter og drikker i serveringslokalet, anrette og servere dem
  • beregne kostnader og salgspris knyttet til produksjon og salg av mat og drikke
  • gjennomføre enkle salgsfremmende tiltak
  • gjøre rede for krav til helse, miljø og sikkerhet innen kokk- og servitørfag, og følge dem i praksis
  • følge ergonomiske prinsipper og bruke riktig verneutstyr
  • drøfte etiske problemstillinger knyttet til kokk- og servitørfag og det ansvaret det innebærer å lage og tilby mat og drikke til andre
  • drøfte hva profesjonell yrkesutøvelse innbærer i kokk- og servitørfag
  • bruke relevante faguttrykk
  • gjøre miljøbevisste valg i produksjon og avfallshåndtering
  • praktisere førstehjelp som er relevant for kokk- og servitørfag

Side 9 Av 10

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!