Programområde for hudpleie - Læreplan i felles programfag Vg2 (HUD2-01)

Utgått


Denne læreplanen har utgått.

Beskrivelse av programfagene

Helsefremmende arbeid

Helsefremmende arbeid handler om hvordan arv, miljø og levevaner påvirker hud og kropp, og om betydningen av sunt kosthold og fysisk aktivitet. Hudens, hårets og neglenes oppbygning og funksjon er en del av faget. Programfaget handler videre om hudproblemer, hudsykdommer, personlig hygiene, praktiske hygienetiltak og forebygging av smitte. Estetikk som helsefremmende tiltak inngår i faget. I tillegg er helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid og ergonomiske prinsipper og forebygging av helseskader en del av programfaget.

Kommunikasjon og samhandling

Kommunikasjon og samhandling handler om møtet mellom kunde og hudpleier. Programfaget dreier seg om valg av kommunikasjonsformer tilpasset den aktuelle situasjon. Programfaget omfatter også markedsføring, salg, rådgivning og service. Relevant regelverk om taushetsplikt og personvern inngår, i tillegg til konflikthåndtering.

Yrkesutøvelse

Yrkesutøvelse handler om ulike former for ansikts- og kroppsbehandling, hårfjerning, håndbehandling, pedikyr, massasje, apparat- og produktlære, fargelære og makeupteknikker. I faget inngår observasjon, planlegging, gjennomføring og kvalitetssikring av behandlingen. Resepsjonsarbeid, kartotekføring og relevant regelverk inngår også i programfaget.

Side 5 Av 10

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!