Læreplan i billakkererfaget Vg3 / opplæring i bedrift (BLA3-01)

Utgått


Det gis ikke lenger opplæring etter læreplanen, men det kan være mulig å ta eksamen som privatist. Se informasjon om siste eksamen på fagkodene som er knyttet til læreplanen.

Mer om gyldighet og innføring av ny læreplan

Hovedområder

Billakkering

Hovedområdet omfatter bruk av verktøy, sprøyter, sprøytekabin, lakkblandeutstyr, dataprogrammer, måleinstrumenter og verneutstyr. Renhold, ryddighet og vedlikehold inngår. Reparasjonsmetoder og teknikker, enkel demontering og montering er en del av hovedområdet. Blanding av grunninger, farger og topplakker inngår også. I hovedområdet inngår produkt og materialkunnskap, resirkulering og behandling av spesialavfall. Økonomiske og miljømessige hensyn ved valg av materialer er en del av hovedområdet. Hovedområdet omfatter også kundebehandling og samarbeid internt og eksternt.

Kvalitet og dokumentasjon

Hovedområdet omfatter arbeid etter produsentkrav, prosedyrer, standarder og gjeldende regelverk. Registrering og rapportering av avvik inngår også i hovedområdet. Bransjekunnskap, takseringssystem og internkontrollsystem inngår. Hovedområdet omfatter risikovurderinger, kvalitetskontroll og dokumentasjon av arbeidet. Økonomisk forståelse og bedriftsøkonomi inngår også.

Side 3 Av 7

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!