Læreplan i slakterfaget Vg3 / opplæring i bedrift (SLF3-01)

Utgår gradvis


Denne læreplanen utgår gradvis fra 1.8.2022

Mer om gyldighet og innføring av ny læreplan

Hovedområder

Håndtering av levende dyr

Hovedområdet handler om dyrenes naturlige atferd og driving og oppstalling av dyrene på en etisk forsvarlig måte. Videre inngår bruk av utstyr og innredning for å unngå stress og lidelse hos dyrene, og det relevante regelverket for dette.

Slakteprosessen

Hovedområdet handler om en hygienisk og kvalitetsmessig forsvarlig slakteprosess. Det dekker også behandling av råstoff ut fra gjeldende krav til økonomi og miljø.

Biprodukter

Hovedområdet handler om alle produkter slaktet gir utover den ferdige slakteskrotten. Produktene deles inn i produktområder til menneskekonsum, råstoff til fôrproduksjon, ull, huder og skinn. Hovedområdet dekker også håndtering av risikomateriale og proteinråstoff.

Bransje, bedrift og miljø

Hovedområdet handler om bedriftens plass i samfunnet og bransjens rammevilkår og forretningsidé. Det dekker også helse, miljø og sikkerhet.

Side 3 Av 7

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!