Læreplan i mat og helse, samisk plan (MHE2-01)

Utgått


Denne læreplanen er utgått.

Mer om gyldighet og innføring av ny læreplan

Etter 4. årstrinn

Mat og livsstil

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne
  • lage trygg mat
  • sette sammen og lage frokost, skolemåltid og mellommåltid i tråd med anbefalinger for et sunt kosthold fra helsemyndighetene
  • velge ut mat og drikke som inngår i et sunt kosthold
  • bruke mål og vekt knyttet til oppskrifter og laging av mat
  • praktisere regler for god hygiene

Mat og forbruk

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne
  • gjengi navn på bær, frukt, grønnsaker og andre matvekster og beskrive ulike egenskaper
  • fortelle om produkter vi får fra fisk, sjømat, husdyr, rein og annet vilt
  • gjenkjenne enkel merking av varer
  • fortelle om oppbevaring av de vanligste matvarene hjemme og ute i naturen

Mat og kultur

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne
  • bidra til trivsel i forbindelse med måltider og samtale om måltidsskikker i samisk og norsk kultur og i andre kulturer
  • servere mat og samarbeide om etterarbeidet
  • pakke egen tursekk, finne god rasteplass, lage bål og mat ute og praktisere skikk og bruk ved bålet
  • planlegge og gjennomføre en fest eller en sammenkomst

Side 6 Av 9

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!