Læreplan i håndveverfaget Vg3 / opplæring i bedrift (HVF3-01)

Utgått


Det gis ikke lenger opplæring etter læreplanen, men det kan være mulig å ta eksamen som privatist. Se informasjon om siste eksamen på fagkodene som er knyttet til læreplanen.

Mer om gyldighet og innføring av ny læreplan

Hovedområder

Produksjon

Hovedområdet omfatter produksjon av håndvevde tekstiler til interiør, bekledning og andre bruksområder. Det innbefatter bruk av oppskrifter, materialer, verktøy og veve- og monteringsteknikker. Hovedområdet omfatter kunnskap om og arbeid med tekstilfibrer og materialer. Tekstilhistorie, trender og marked samt kundebehandling inngår. I hovedområdet inngår også helse, miljø og sikkerhet og vurdering av eget arbeid.

Produktutvikling

Hovedområdet omfatter praktisk arbeid med design samt utvikling av håndvevde tekstiler og håndvevertjenester. I hovedområdet inngår utarbeiding av skisser, tegninger og oppskrifter. Hovedområdet omfatter videre kunnskap om tradisjonstekstiler, trender og etterspørsel som grunnlag for egne ideer og produktutvikling. Beregning av tidsbruk og pris på produkter og tjenester samt bruk av digitale verktøy inngår også.

Side 3 Av 7

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!