Læreplan i fotograffaget Vg3 / opplæring i bedrift (FTG3-01)

Utgått


Det gis ikke lenger opplæring etter læreplanen, men det kan være mulig å ta eksamen som privatist. Se informasjon om siste eksamen på fagkodene som er knyttet til læreplanen.

Hovedområder

Bildekommunikasjon og fotografering

Hovedområdet omfatter gjennomføring av fotooppdrag fra idé til ferdig bilde. Det handler om valg av arbeidsmetode, utstyr og materiell ut fra oppdragets art, og komposisjon av et bilde etter grunnleggende komposisjonsprinsipper. Hovedområdet omfatter også bruk av fagterminologi og arbeidsprosesser utført etter etiske normer og gjeldende regelverk for helse, miljø og sikkerhet.

Bildebehandling og produksjonslære

Hovedområdet omfatter digital bildebehandling og bruk av forskjellige filformater samt kalibrering av utstyr. Hovedområdet dreier seg også den historiske utviklingen i fotograffaget.

Ferdiggjøring og kvalitetssikring

Hovedområdet omfatter produksjon av bilder og presentasjon av disse. Hovedområdet dreier seg også ulike arkivsystemer og lagring av bilder for å sikre framtidig bruk av bildematerialet.

Administrasjon, salg og økonomi

Hovedområdet omfatter lærebedriftens bedriftskultur, organisering, forretningsidé, markedsområder, kundegrupper og produkter og tjenester som ligger til grunn for bedriftens virksomhet.

Side 3 Av 7

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!