Kokkfaget – modulstrukturert opplæring for vaksne (KOK05‑01)
Fagrelevans og sentrale verdiar
Vg3 kokkfaget handlar om val av råvarer og tillaging av mat og måltid i tråd med lokale, samiske, norske og internasjonale mattradisjonar og trendar. Faget handlar vidare om planlegging av menyar etter sesong, høve og forventningane til kundar, grunnleggjande tillagingsmetodar og sensorikk. Vg3 kokkfaget skal bidra til å fremje mat- og drikkeglede, lokale spesialitetar og forvaltning av matkulturar og tradisjonar. Faget skal òg bidra til å utvikle sjølvstendige, samarbeidande og omstillingsdyktige fagarbeidarar i eit arbeidsliv i endring.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringa. Vg3 kokkfaget skal bidra til samhandling og oppleving av tilhøyrsel og forståing av dei ulike behova og ønska til gjester. Gjennom kritisk tenking, etisk medvit, medverknad og arbeidsoppgåver utviklar lærlingane innsikt i samanhengen mellom ressursbruken i vår tid og behovet for å vareta ressursar for framtidige generasjonar. Vg3 kokkfaget skal òg bidra til forståing av medråderett og medansvar på arbeidsplassen.
