Eksempel på samanhengar

Forklaring

Kompetansemål etter måltidsutvikling, berekraft og ernæring

  • planleggje, gjennomføre, dokumentere og vurdere produksjon og presentasjon av menyar og måltid ut frå høve, råvaretilgang, tradisjonar og trendar
  • nytte kreativitet og fagkunnskap ved utvikling av oppskrifter og tillaging av rettar og reflektere over samspelet mellom råvarer, metodar og teknologi
  • utvikle komplette måltid og menyar og reflektere over korleis dette kan bidra til matglede og gode måltidsopplevingar
  • tolke og rekne med nærings- og energiinnhald, og rekne om mellom ulike samansette einingar knytte til restaurant- og matfag (Henta frå læreplan i matematikk P)
  • vurdere og arbeide vidare med eigne tekstar ut frå faglege kriterium og kunnskap om språk (Henta frå læreplan i engelsk)
  • gjere greie for funksjonane til nokre næringsstoff og diskutere kvifor eit variert kosthald er viktig i eit helse- og berekraftsperspektiv (Henta frå læreplan i naturfag)

Undervegsvurdering