Ernæringskokkfaget – modulstrukturert opplæring for vaksne (EKF05‑01)
Fagrelevans og sentrale verdiar
Vg3 ernæringskokkfaget handlar om val av råvarer og tillaging av ernæringsriktig mat og spesialkost i tråd med nasjonale, samiske og internasjonale mattradisjonar og trendar. Faget handlar vidare om produksjon av helsefremjande og trygge måltid som skal bidra til matomsorg og gode måltidsopplevingar ved ulike institusjonar. Vg3 ernæringskokkfaget omfattar tillaging av dagleg kosthald for mange menneske i tråd med kostråda frå helsestyresmaktene og gjeldande regelverk. Faget skal bidra til å utvikle sjølvstendige, samarbeidande og omstillingsdyktige fagarbeidarar i eit arbeidsliv i endring.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringa. Vg3 ernæringskokkfaget skal bidra til framstilling av ernæringsriktig mat og spesialkost etter ønska og behova til ulike brukarar. Gjennom kritisk tenking, medverknad, etisk refleksjon og arbeidsoppgåver utviklar lærlingane innsikt i samanhengen mellom ressursbruken i dag og behovet for å ta vare på og utnytte ressursane for framtidige generasjonar. Vg3 ernæringskokkfaget skal òg bidra til forståing av medråderett og medansvar på arbeidsplassen.
