Ernæringskokkfaget – modulstrukturert opplæring for vaksne (EKF05‑01)
Grunnleggjande ferdigheiter
Munnlege ferdigheiter
Munnlege ferdigheiter i vg3 ernæringskokkfaget inneber å grunngi faglege val, bruke faguttrykk og kommunisere presist og forståeleg. Vidare inneber det å tilpasse språket til mottakar, innhald og formål og lytte til og vise respekt for kollegaer, brukarar, gjester og samarbeidspartnarar.
Å kunne skrive
Å kunne skrive i vg3 ernæringskokkfaget inneber å bruke faguttrykk i arbeid med menyar, planar og i dokumentasjon av eige arbeid. Vidare inneber det å dokumentere utført kvalitetskontroll og avviksbehandling. Det inneber òg å nytte kjelder på ein måte som lar seg etterprøve.
Å kunne lese
Å kunne lese i vg3 ernæringskokkfaget inneber å setje seg inn i og forstå faglitteratur, bestillingar, oppskrifter, framgangsmåtar, deklarasjonar og brukarrettleiingar. Det inneber òg å forstå regelverk, prosedyrar, instruksar og rutinar i kvalitetssystem.
Å kunne rekne
Å kunne rekne i vg3 ernæringskokkfaget inneber å velje og bruke nøyaktige og formålstenlege måleiningar. Vidare inneber det å rekne ut mengder og bruke prosentrekning i utvikling og endring av oppskrifter. Å kunne rekne inneber òg å utføre kalkulasjon og næringsberekning.
Digitale ferdigheiter
Digitale ferdigheiter i vg3 ernæringskokkfaget inneber å bruke digitale ressursar og system, maskiner og utstyr i heile produksjonskjeda. Vidare inneber det å bruke og verne digital informasjon ved kontakt med eksterne i tråd med rutinane i verksemda. Det inneber òg digital dømmekraft og respekt for opphavsrett.
