Eksempel på samanhengar

Forklaring

Kompetansemål etter råvarekunnskap, berekraft og handverksferdigheiter

  • planleggje, lage til og servere mat og måltid etter ulike behov, allergiar, intoleransar, diagnosar og kost i ulike livsfasar
  • partere og utføre anatomisk skjering og finstykke kjøtt og fjørfe og vurdere bruksområde og ressursutnytting
  • reinse, filetere, dele opp og klargjere fisk og sjømat og vurdere kvalitet og ressursutnytting
  • tilarbeide animalske, marine og vegetabilske råvarer og gjere greie for endringar som skjer i råvarene under tillaging
  • ordne til og presentere smakfulle, estetiske og appetittvekkjande rettar og menyar og reflektere over korleis dette kan bidra til matomsorg og gode måltidsopplevingar
  • lage til samiske og norske spesialitetar og reflektere over korleis faget kan bidra til at mattradisjonar blir varetekne og førte vidare
  • forklare og bruke fagkunnskap, faguttrykk, tillagingsmetodar og teknikkar og vere kreativ og nyskapande
  • utvikle faglege ferdigheiter, nytte teknologi og ulike produksjonsteknikkar og reflektere over korleis dette kan bidra til innovasjon, effektivitet og forbetringsarbeid i verksemda
  • bruke verktøy, maskiner og utstyr på ein kvalifisert måte, utføre førebyggjande dagleg vedlikehald og gjere greie for konsekvensen ved avvik
  • gjennomføre næringsberekningar og enkle kalkulasjonar av svinn, produktutvikling og omsetning
  • tolke og bruke samansette måleiningar i praktiske samanhengar og velje eigna måleining (Henta frå læreplan i matematikk P)
  • lytte til, forstå og bruke fagterminologi munnleg og skriftleg i arbeidssituasjonar (Henta frå læreplan i engelsk)
  • utforske eigenskapar og reaksjonar til nokre stoff og stoffblandingar som er relevante for eige utdanningsprogram (Henta frå læreplan i naturfag)

Undervegsvurdering