Eksempel på samanhengar

Forklaring

Kompetansemål etter ernæring, måltidsutvikling og folkehelse

  • reflektere over korleis kosthald påverkar folkehelsa, og nytte kompetansen i utvikling av menyar og måltid
  • planleggje, gjennomføre, dokumentere og vurdere produksjon av ernæringsriktig mat og spesialkost ut frå ut frå oppskrift, råvaretilgang, produksjonsmetode og beskriving
  • kommunisere med ulike brukargrupper og ta omsyn til høve, årstid, behov, ulike religionar og kulturar i tillaginga av mat og måltid
  • velje eigna råvarer og tillagingsmetodar i utvikling av menyar og måltid og drøfte korleis råvarer og metodar tek omsyn til ernæringsmessig kvalitet og behovet til brukarane
  • porsjons- og næringsberekne rettar og menyar for brukargrupper med behov for ulike diettar og forklare kva omsyn ein må ta ved servering under kort- og langtidsopphald
  • tolke og rekne med nærings- og energiinnhald, og rekne om mellom ulike samansette einingar knytte til restaurant- og matfag (Henta frå læreplan i matematikk P)
  • vurdere og arbeide vidare med eigne tekstar ut frå faglege kriterium og kunnskap om språk (Henta frå læreplan i engelsk)
  • gjere greie for funksjonane til nokre næringsstoff og diskutere kvifor eit variert kosthald er viktig i eit helse- og berekraftsperspektiv (Henta frå læreplan i naturfag)

Undervegsvurdering