Læreplan i kjøttskjærerfaget Vg3 / opplæring i bedrift (KSK3-01)

Utgår gradvis


Denne læreplanen utgår gradvis fra 1.8.2022

Mer om gyldighet og innføring av ny læreplan

Hovedområder

Råvarer og produksjon

Hovedområdet handler om mottak og vurdering av slakt, grovdeling, utbeining og tilskjæring til stykningsdeler, biffer og fileter og kjøttsorteringer etter gitte kvalitetskrav. Det dekker også prøveuttak, analyser og standardisering av kjøttsorteringene. Videre inngår gjeldende forskrifter for emballering, merking og sporing av bedriftens produkter. Hovedområdet omfatter også håndlag ved føring av kniv, sliping og vedlikehold av kniver og annen redskap.

Hygiene og kvalitetsstyring

Hovedområdet handler om kvalitetsstyringssystemer: internkontroll, personlig hygiene og næringsmiddelhygiene. Videre handler det om relevant regelverk, fastlagte renholdsplaner, inndeling i hygienesoner og tilsynsmyndighetenes rolle i bedriften.

Bransje, bedrift og miljø

Hovedområdet handler om bedriftens plass i samfunnet og bransjens rammevilkår og forretningsidé. I tillegg inngår økonomi og driftskontroll. Helse, miljø og sikkerhet står også sentralt.

Side 3 Av 7

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!