Læreplan i bakerfaget Vg3 / opplæring i bedrift (BAK3-01)

Utgått


Det gis ikke lenger opplæring etter læreplanen, men det kan være mulig å ta eksamen som privatist. Se informasjon om siste eksamen på fagkodene som er knyttet til læreplanen.

Mer om gyldighet og innføring av ny læreplan

Grunnleggende ferdigheter

Grunnleggende ferdigheter er integrert i kompetansemålene der de bidrar til utvikling av og er en del av fagkompetansen. I bakerfaget forstås grunnleggende ferdigheter slik:

Å kunne uttrykke seg skriftlig og muntlig i bakerfaget innebærer å arbeide med resepter, loggføring og dokumentasjoner, å motta og gi informasjon i det daglige arbeidet og å kommunisere med kollegaer, kunder og samarbeidspartnere.

Å kunne lese i bakerfaget innebærer å tilegne seg informasjon om trender i faget, forstå og sammenlikne resepter, forstå ordrer og beskjeder og gjøre seg kjent med kvalitetsstyringssystemer og brukermanualer.

Å kunne regne i bakerfaget innebærer å omarbeide resepter, foreta mengdeberegning og vurdere timeforbruk i forhold til produksjonen og økonomi.

Å kunne bruke digitale verktøy i bakerfaget innebærer å kommunisere, søke, hente og bruke relevant informasjon og å bruke digitale verktøy til innkjøp, kalkulasjon og lagerstyring. Det innebærer også bruk av digitalt produksjonsutstyr.

Side 4 Av 7

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!