Merkeordning for lærebedrifter

Her finner du informasjon om hvor du kan bestille lærlingmerket, og du kan laste ned logoer til egen nettside eller til trykket materiale.

Bilde av merke for godkjent lærebedrift. Tegning av en sirkel og en L i midten.

Lærebedriftene gir ungdommer og voksne mulighet til å fullføre en fagutdannelse, og de ivaretar dermed en svært viktig samfunnsoppgave. For å gi lærebedriftene en mulighet til å synliggjøre at de tar samfunnsansvar, har vi etablert en merkeordning for godkjente lærebedrifter som har minst en lærling.

Ordningen er både for frittstående lærebedrifter og bedrifter som er medlem av et opplæringskontor. For å bruke merket, må bedriftene ha minst en løpende lærekontrakt.

Ikke godkjent lærebedrift ennå? Slik går du frem for å søke om godkjenning

Bestilling av merker

Godkjente lærebedrifter med minst en løpende lærekontrakt kan bestille lærlingmerker her: http://laerlingmerket.no/

Lærlingmerket finnes i følgende formater: Standard 11 cm i diameter, speilvendt 11 cm i diameter og bilmerker 20 cm i diameter.

Godkjente lærebedrifter som har minst en løpende lærekontrakt, kan også ta i bruk merket på bedriftens nettside, i e-postsignaturer og lignende. Du finner bildefiler i jpg og eps nederst på denne siden.

Vil du sjekke om bedriften har lærling?

I Nasjonalt register for lærebedrifter (NLR) kan du søke opp bedrifter som har minst én løpende lærekontrakt. Du kan avgrense søket ditt til å gjelde bestemte lærefag eller geografiske områder. Du kan også søke etter navngitte bedrifter. Registeret blir oppdatert en gang per uke. https://nlr.udir.no/

Bruk lærlingmerket i markedsføringen

Ved å klistre merket på inngangsdøren eller på bilen, synliggjør godkjente lærebedrifter med lærlinger at de tar samfunnsansvar, tenker langsiktig og er seriøse.

På facebookside "Har dere lærling?"oppmuntrer vi forbrukere til å velge godkjente lærebedrifter med lærlinger når de skal handle noe. Merket gjør det enklere for forbrukere å finne frem til slike bedrifter.

Last ned logo

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!