Støtte til å ta i bruk rammeplanen for SFO

Her får du en oversikt over tiltak vi planlegger for å støtte SFO-er, skoler og kommuner for å bli kjent med og ta i bruk rammeplanen.

Vi lager støtte- og veiledningsmateriell til alle kapitlene i rammeplanen. Støttemateriellet vil i hovedsak bestå av

  • artikler
  • korte filmer
  • refleksjonsspørsmål

Noe av støtten vil være for dem som skal lede utviklingsarbeidet lokalt. Støttemateriellet skal ligge tilgjengelig sammen med rammeplanen på udir.no.

Kompetansepakke om trygt og godt skolemiljø

Vi jobber også med en nettbasert kompetansepakke om trygt og godt skolemiljø som skal ligge på kompetanse.udir.no. Kompetansepakken er en støtte til ledere og ansatte i SFO, som ønsker å videreutvikle og styrke sin kompetanse i å fremme gode og trygge miljø, og forebygge mobbing og andre krenkelser. 

Når blir støtte- og veiledningsmateriellet klart?

Noe av støtte- og veiledningsmateriellet, blant annet om temaene lek, vennskap og barns medvirkning, vil være klart med en gang rammeplanen blir fastsatt og publisert. Resten blir tilgjengelig i løpet av høsten.

Planen er at rammeplanen blir publisert på udir.no før sommerferien, og den vil gjelde fra skolestart. Det er Kunnskapsdepartementet som skal fastsette rammeplanen.

Digitalt seminar i august

I august inviterer Utdanningsdirektoratet SFO-ledere, ansatte, eiere og andre interesserte til et digitalt seminar om rammeplanen. Seminaret er gratis. Vi kommer med informasjon om dato, program og påmelding etter hvert. Alle innleggene på seminaret blir tatt opp og publisert på udir.no i etterkant – tilgengelig for alle som vil se.

Bli kjent med rammeplanen – les utkastet

Et utkast til rammeplanen var på høring fram til 16. mars 2021. Å lese utkastet er en god mulighet til å bli kjent med innholdet i rammeplanen.

 

Annet relevant innhold

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!