Stigeråsen skole vinner Dronning Sonjas skolepris

En enstemmig jury har kåret Stigeråsen skole i Skien som vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2019.

- Stigeråsen skole er en verdig vinner. Skolen har i flere år utmerket seg med et systematisk, langsiktig og helhetlig arbeide for å skape en inkluderende skole, motvirke utenforskap og være et godt sted å være for alle, sier juryleder Inga Bostad.

- Gratulerer til Stigeråsen skole, både til elever, lærere og alle ansatte! Skolen lykkes med integrering, inkludering og får til et godt samarbeide mellom elever, lærere og foresatte. Innsatsen som legges ned viser at skolen jobber målrettet og de viser i praksis at Stigeråsen skole er mer enn en skole, sier Jan Tore Sanner, kunnskaps- og integreringsminister.

I år var det 15 skoler som var nominert til skoleprisen. Juryen vektlegger at Stigeråsen har tatt utfordringer med både barnefattigdom og sosial ulikhet på alvor og har jobbet gradvis med likeverd og inkludering over flere år.

- Mer enn en skole

Stigeråsen skole ligger i Gulset bydel i Skien kommune. Skolen er en barneskole med ca. 300 elever med mange ulike nasjonaliteter. Skolen har en betydelig utfordring med barnefattigdom og familier som strever på ulike måter. Skolen har en målsetting om å være mer enn en skole og er opptatt av at alle elever skal oppleve å bli sett, være inkludert og kjenne trygghet. De arrangerer blant annet gratis fritidsaktiviteter etter skoletid tre dager i uken, som gjør at også de elevene som vanligvis ikke er med på fritidsaktiviteter får et inkluderende tilbud. 

- Vi er kjempestolte over å ha fått prisen! Dette gjør det ekstra motiverende å fortsette det gode arbeidet elever, foresatte, gode samarbeidspartnere og alle ansatte på Stigeråsen gjør for å skape en inkluderende skole, sier Kim Aas, rektor ved Stigeråsen skole.

Prisutdeling i desember

Hennes Majestet Dronning Sonja har selv tatt initiativ til prisen. I 2019 er det 14. gang hun deler den ut. Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk med tittelen «Vekst», signert Dronningen.

Dronningen deler ut prisen på Stigeråsen skole 2. desember.

Hele juryens begrunnelse, samt mer informasjon om prisen og kriteriene ligger på udir.no.

Kontaktinfo

Inga Bostad, juryleder
930 85 191

Doris Amland, seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet
970 63 855 / dam@udir.no

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!