Regning som grunnleggende ferdighet i norskfaget
Å kunne regne i et fag handler om å kunne tolke og forstå informasjon i dette faget. Det innebærer å kunne bruke disse opplysningene i den faglige sammenhengen og på den måten få bedre innsikt i lærestoffet. Det handler videre om å gjenkjenne regning i ulike kontekster, velge holdbare løsningsmetoder og gjennomføre dem, argumentere for valg som er foretatt, tolke gyldigheten av resultatene i lys av fagkunnskap og kunne gå tilbake i prosessen for å gjøre nye valg.
I norskfaget på ungdomstrinnet stilles det krav til elevens egne vurderinger og refleksjon, noe som fordrer grunnleggende ferdigheter i tolking av blant annet grafiske framstillinger, tabeller og statistikk.
Å kunne regne i norsk er å tolke og forstå informasjon i tekster som inneholder tall, størrelser eller geometriske figurer. Det vil si å kunne vurdere, reflektere over og kommunisere om sammensatte tekster som inneholder grafiske framstillinger, tabeller og statistikk. Utviklingen i regneferdigheter i norskfaget innebærer å skape helhetlig mening i stadig mer krevende tekster der ulike uttrykksformer må ses i sammenheng. (Fra læreplanen)