Mulig nytt lærefag i fotografi

Vi har fått flere tilbakemeldinger fra fotomiljøet på at det kan være behov for et eget fotofag, og vi gjør nå en ny vurdering. 

Høsten 2020 var læreplanene for Vg2 og Vg3 yrkesfag på høring. Her forslo vi at dagens fotograffag skulle utvides til et bredere innholdsproduksjonsfag, der foto inngår som en av flere kompetanser innen medieproduksjon.

Bakgrunnen for forslaget er at det har vært en stor utvikling i fotofaget, og de siste årene har faget hatt lave søknadstall og det har vært vanskelig for elevene å få læreplass. I dag jobber mange fotografer med et bredt spekter innen stillbilder, videoproduksjon og visuell kommunikasjon.

Ny vurdering

I høringen fikk vi flere tilbakemeldinger fra enkelte fotomiljøer på at det likevel kan være et behov for et eget lærefag i fotografi. Vi har derfor vært i dialog med fotomiljøet og bedt de om å sende en søknad om opprettelse av et eget lærefag i fotografi. Vi vil i samarbeid med faglig råd for informasjonsteknologi og medieproduksjon vurdere om vi skal anbefale at faget skal opprettes.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!