Hvordan bør skolene planlegging for ulike nivåer?

Trafikklysmodellen med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smitteverntiltak skolene må følge. Skolene må planlegge for å skifte mellom de ulike nivåene.

Lag en beredskapsplan

Skoleeier må lage en beredskapsplan slik at de raskt kan veksle mellom de ulike nivåene (grønt, gult og rødt) i smittevernveilederne.

Rådene i beredskapsplanen skal støtte skoleeiere i arbeidet med beredskap, kvalitet i opplæringen og kompetanseutvikling. Disse gjelder så langt det passer også for voksenopplæringen og SFO.

Opplæring av ansatte

Skoleeier må prioritere opplæring og kompetanseutvikling i bruk av digitale verktøy og lage en plan for dette arbeidet. Dette er spesielt viktig hvis elevene må få opplæring hjemme.  Les mer om bruk av digitale løsninger og ressurser.

Evaluer opplæringen hjemme

Vi anbefaler skolene å evaluere opplæringen fra mars og april i 2020, da skolene var stengt og elevene fikk opplæring hjemme. Dette for å være forberedt hvis smittenivået går fra gult til rødt nivå igjen. Skolene bør også forberede seg på at elevene kan trenge opplæring hjemme.

Hvis skolene skal gå tilbake til rødt nivå vil noen elever få hele eller deler av opplæringen sin hjemme. Her finner du krav til opplæring og råd til hvordan skolene kan gjennomføre opplæringen hjemme.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!