Tilbake til todelt eksamen i matematikk

Utdanningsdirektoratet har besluttet at samtlige eksamener i matematikk etter LK20, også i praktisk matematikk, skal gjennomføres som todelt eksamen frem til våren 2023. 

Bakgrunnen for beslutningen er kritikken som har kommet mot å fjerne delen uten hjelpemidler til eksamen i matematikk. Forslaget kom som følge av innføringen av nye læreplaner og utviklingen av en ny digital tjeneste av eksamen.

Endringene om å gjennomføre todelt eksamen i matematikk gjelder for privatister og elever på grunnskolen og videregående.

For høstens eksamen i matematikk vil del 1 være uten hjelpemidler, og vare i 1 time for alle. Del 2 skal gjennomføres med hjelpemidler, og vil vare inntil 3 timer for yrkesfagene og 4 timer for studieforberedende.

Selv om vi går tilbake til todelt eksamen skal oppgavene fortsatt utvikles etter nye læreplaner.

Fra og med våren 2023 skal alle eksamener i matematikk igjen gjennomføres i den nye digitale tjenesten. Frem mot 2023 skal vi utrede hvordan vi kan imøtekomme behovene og innsigelsene som har kommet om bruk av hjelpemidler under hele eksamen.

Vi har skrevet mer om denne beslutningen på Udirbloggen. I bloggen kan dere også legge inn kommentarer til oss i kommentarfeltet.

Endringer i eksamen etter nye læreplaner.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!