Rektorutdanning

Hovedinnhold

Det er krevende å være skoleleder. Vårt ønske gjennom rektorutdanningen, og andre statlige tilbud for skoleutvikling, er å gjøre det lettere og bedre for skoleledere å ivareta lederoppgavene.

Hovedpunkter

Til rektorer som har fullført rektorutdanningen

Utdanningsdirektoratet og Skolverket (Sverige) inviterer rektorer i Norge og Sverige til å delta på et benchlearning-samarbeid.

Innholdet i rektorutdanningen

Det er laget et rammeverk for skoleledelse, med beskrivelse av kompetansemål for rektorutdanningen, som er felles for alle seks tilbyderne av rektorutdanningen og som skal sikre at innholdet i studiet blir likt.

Derfor bør du søke rektorutdanningen

Du bør først og fremst søke rektorutdanningen for at du og din skole skal kunne øke kvaliteten på elevenes læring. Utdanningen får gode tilbakemeldinger gjennom flere evalueringer.

Fakta om rektorutdanningen

Målgruppen for rektorutdanningen er skoleledere. Ved oversøkning har nytilsatte rektorer (0-2 år) første prioritet, deretter andre rektorer, og til slutt andre skoleledere. Lærere kan ikke søke rektorutdanningen.

Evaluering av rektorutdanningen

Fra 2010 til 2014 evaluerer NIFU og NTNU rektorutdanningen. Her kan du lese rapportene fra evalueringen.

Lukk X

Gi tilbakemelding om denne siden

Takk for hjelpen!

Vi vil gjerne ha din hjelp til å gjøre udir.no bedre. Fant du det du trengte på denne siden? Er den bra eller kan den bli bedre?

Vi kan ikke svare på denne meldingen. Send en e-post til redaksjon@udir.no hvis du har spørsmål.

Avbryt Send