Merkeordning for lærebedrifter med lærling

Hovedinnhold

Her finner du informasjon om hvor du kan bestille lærlingmerket, og du kan laste ned logoer til egen nettside eller til trykket materiale.
  • Artikkel
  • Publisert: 28.09.2015
  • Sist endret: 04.12.2015

Vis at bedriften har lærlingBilde av merke for godkjent lærebedrift. Tegning av en sirkel og en L i midten.

Merket skal bidra til å heve status for alle som tar yrkesfag. Ved å klistre merket på inngangsdøren, synliggjør godkjente lærebedrifter med lærlinger at de tar samfunnsansvar, tenker langsiktig og er seriøse.

Vi ønsker også å oppmuntre forbrukere til å velge godkjente lærebedrifter med lærling når de skal handle noe. Merket vil gjøre det enklere for dem å finne frem til slike bedrifter.

Bestilling av merker

Alle landets bedrifter som har lærling fikk tilsendt et lærlingmerke i september.

Nye lærebedrifter som har signert kontrakter med lærlinger etter 7. september, kan bestille merket med å sende en bestilling til laerlingmerket@07.no. Husk navn, adresse og antall merker.

Flere størrelser kommer

Foreløpig har vi kun ett format på merket (11 cm i diameter). Dette merket egner seg best innendørs. Til neste år skal vi få et par nye formater. Vi skal trykke bilmerker av god kvalitet, og et merke som du kan klistre innvendig på vinduer.

Hvem kan bruke merke?

Ordningen er både for frittstående lærebedrifter og bedrifter som er medlem av et opplæringskontor. For å bruke merket må bedriftene ha minst en løpende lærekontrakt. 

Har dere lærling?

Følg vår facebookside "Har dere lærling". Her oppfordrer vi alle til å se etter merket eller spørre om bedriften har lærling når man skal kjøpe varer eller tjenester.

Last ned merket her